• Advertentie

Agatha Christie


De bio- & bibliografieën van "bestselling authors" zoals: Harlan Coben, Agatha Christie, Sebastian Fitzek, Tess Gerritsen, Lee Child, Michael Robotham, Elizabeth George, John Connolly, Robert Ludlum, Karin Slaughter, Robin Cook, Dan Brown, Mo Hayder, Preston & Child, Chelsea Cain, James Patterson, enz.

Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:44

Agatha Christie

Afbeelding

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, Devon. Ze is de tweede dochter van de Amerikaan Frederick Alvah Miller en Clarissa Boehmer. Voor haar worden in het gezin nog zus Marjorie (Madge) en broer Louis (Monty) geboren.
In 1896 vertrekt het gezin vertrekt naar het zuiden van Frankrijk, vanwege de gezondheidsproblemen van vader Frederick. De Millers blijven er zes maanden wonen. Agatha leert hier een paar Franse woordjes. In 1901 sterft haar vader aan een acute longaandoening.
Op 12-jarige leeftijd schrijft Agatha haar eerste gedichten en korte verhalen. Enkele daarvan worden gepubliceerd in regionale bladen. Als ze 15 is, volgt ze les aan een internaat in Parijs. Het jaar daarna porbeert Agatha door te breken als professioneel pianiste en zangeres, hetgeen niet lukt. Agatha's moeder kampt met gezondheidsproblemen; de twee reizen af naar Caïro (Egypte). Agatha legt haar eerste lange verhaal - Snow Upon the Desert - voor aan de bekende auteur Eden Phillpotts (die bij de Millers in de buurt woont). Phillpotts vindt dat Agatha 'talent voor dialoog' heeft maar adviseert haar het werk opzij te leggen maar vooral verder te gaan in de edele schrijfkunst. In 1907 daagt haar zus Madge Agatha uit een volwaardige misdaadroman te schrijven. Zij sluiten daarover een weddenschap.

Agatha, die op dat moment verloofd is met een zekere Reggie Lucy, wordt in 1912 op slag verliefd op Archibald 'Archie' Christie, die ze op een dansfeest ontmoet. Agatha is op dat moment een pril schrijfster. De verloving met Reggie Lucy wordt onmiddellijk verbroken. De Eerste Wereldoorlog breekt uit en vlak voor Kerstmis trouwt Agatha met Archie. Vanaf dat moment voert Agatha de achternaam Christie. Archie vertrekt - voor de RAF - naar Frankrijk en Agatha gaat als vrijwilligster in de apotheek van een ziekenhuis werken. Hier maakt ze voor het eerst kennis met diverse soorten vergiften. In 1916 schrijft ze haar eerste boek: The Mysterious Affair at Styles. Het manuscript wordt diverse malen afgewezen en pas in 1920 is een uitgever bereid het werk te publiceren.
Agatha en Archie verhuizen naar Londen in 1918 en het jaar daarna wordt Rosalind, Agatha's eerste en enige kind, geboren. Drie gedichten - World Hymn, Dark Sheila en A Passing - zijn de eerste werken van Agatha die professioneel gepubliceerd worden. De gedichten vinden hun weg naar The Poetry Review en Poetry of To-day.
Agatha maakt in 1922 een reis rond de wereld als lid van The British Empire Exhibition Mission. De reis zal iets minder dan een jaar in beslag nemen. The Road of Dreams - een dichtbundel - wordt uitgegeven door Geoffrey Bles. Het is het enige werk van Christies hand dat bij deze Londense uitgeverij wordt gedrukt. Het werk verschijnt overigens niet in de Nederlandse vertaling. Christie tekent een contract bij het fameuze uitgeversconcern Collins. De Christies verhuizen naar Sunningdale en noemen hun woning Styles, afgeleid van de titel van Christies debuutroman.
Het wereldschokkende The Murder of Roger Ackroyd verschijnt in 1926. Christie zou de lezer voor het spreekwoordelijke lapje gehouden hebben en de spanning in de schrijverswereld loopt zo hoog op, dat de auteur bijna geroyeerd wordt als lid van de prestigieuze Detection Club, een bolwerk van de crème-de-la-crème van de misdaadauteurs.

De dood van haar moeder en het slechte huwelijk met Archie, leidt tot een mentale terugslag voor Christie. In december 1926 blijft de verblijfplaats van de schrijfster elf dagen lang onbekend. De politie en duizenden vrijwilligers zoeken overal naar de verdwenen auteur. De achtergronden van deze verdwijning zijn 80 jaar later nog onbekend en geven aanleiding tot complottheorieën en gissingen. Een opzettelijke publiciteitsstunt en geheugenverlies zijn enkele van de verklaringen die worden geopperd. Christie heeft zich zelf nooit over deze verdwijning uitgelaten. Auteur Jared Cade schreef een gedocumenteerd boek over deze periode. Volgens Agatha's dochter was dat boek bezijden de waarheid. Ze wilde het werk dan ook uit de boekwinkels weren. Enkele naaste betrokkenen van Agatha Christie hebben echter aangegeven zich te kunnen vinden in de bevindingen van Cades boek.

Agatha en Archie scheiden in 1928. Agatha houdt, op nadrukkelijk verzoek van haar uitgever, als schrijver de achternaam Christie aan. Alibi is het eerste toneelstuk dat op de planken gebracht wordt. Voor de tweede maal reist Agatha naar het Midden- en Verre Oosten. Daar ontmoet ze Max Mallowan, een 14 jaar jongere archeoloog met wie ze op 11 september trouwt.
Agatha koopt Winterbrook House in 1931. Ze vergezelt Max tijdens opgravingswerkzaamheden in Appalachia. Er worden in 1936 ruim 10.000 exemplaren verkocht van Death in the Clouds; Christie kan daarmee voor het eerst bestsellerauteur genoemd worden. Het jaar daarna schrijft ze het toneelstuk Akhnaton. Het stuk wordt echter nooit opgevoerd; in boekvorm verschijnt het werk pas in 1973. Ashfield - de ouderlijke woning van Agatha - wordt verkocht (en later zelfs gesloopt) en Greenway House in Devon wordt als buitenhuis en vakantiewoning aangekocht. Rosalind trouwt in 1941 met Hubert Prichard. Max verhuist naar Caïro als Arabië-expert van het British War Department. Agatha zelf gaat weer aan de slag als vrijwilligster in het hospitaal.
Vermoedelijk heeft Agatha in deze periode Curtain (Poirots laatste) en Sleeping Murder (Miss Marples laatste) geschreven. Beide boeken worden in een kluis bewaard en mogen pas na de dood van de auteur gepubliceerd worden. In 1943 wordt haar kleinzoon Mathew geboren. Onder het pseudoniem Mary Westmacott schrijft Agatha Absent in the Spring; dit in slechts drie dagen tijd en zonder enige rust. Agatha's schoonzoon - en dus vader van kleinzoon Mathew - sneuvelt in de oorlog. In mei keert Max terug naar Engeland. Het echtpaar neemt opnieuw zijn intrek in Greenway House. Koningin Mary verzoekt Agatha Christie - ter gelegenheid van haar verjaardag - een hoorspel voor BBC Radio te schrijven. The Mousetrap is het gevolg.
Agatha vergezelt Max naar Nimrud (Irak). Ze noemt haar geïmproviseerde onderkomen Beit Agatha (Agatha's huis, red.). Dochter Rosalind trouwt met Anthony Hicks. Een columnist van de London Sunday Times, onthult de ware persoon achter het pseudoniem Mary Westmacott. Agatha treedt toe tot de Royal Society of Literature. In 1950 ontmoet ze tevens theaterimpresario Peter Saunders en legt ze de eerste regels van haar autobiografie vast op papier.
Agatha wint in 1954 the Grand Master Prize van de Mystery Writers of America. Het jaar daarna wordt Agatha Christie Limited opgericht, en in 1956 krijgt ze de versierselen van een "Commander of the British Empire" opgespeld. Ze mag de letters "CBE" achter haar naam plaatsen. De auteur wordt ook benoemd tot voorzitter van The Detection Club (het orgaan waar ze eerder nog bijna geroyeerd werd na het beoogde valse spel in The Murder of Roger Ackroyd). Max rondt zijn opgravingen in Nimrud af. Ook Max wordt gedecoreerd en mag zich voortaan Max Mallowan CBE noemen. De universiteit van Exeter kent Agatha Christie een eredoctoraat in de letteren toe in 1961.

In 1962 overlijdt ex-man Archibald Christie. Agatha Christie rondt haar autobiografie af in 1965, en Max publiceert zijn standaardwerk Nimrud and Its Remains. Max wordt ook geridderd. Als zijn echtgenote is Agatha nu "Lady Mallowan". Agatha wordt op haar beurt dan weer bevorderd tot "Dame Commander of the British Empire". Ze mag zich Dame Agatha Mallowan, of Dame Agatha Christie, laten noemen en de letters "DBE" achter haar naam plaatsen. Madame Tussaud's onthult in 1972 een wassenbeeld van Agatha Christie.

Agatha Christie overlijdt op 12 januari 1976 in Wallingford, Oxfordhire.


Bibliografie:

1920-1929:
1920 - 'The Mysterious Affair at Styles, De onschuldige moordenaar (1932), De zaak Styles (1966)
1922 - The Secret Opponent, De geheime tegenstander (1925)
1923 - Murder on the Links (of: The Murder on the Links), Moord op de golflinks (1952)
1924 - Poirot Investigates (korte verhalen), Uit Poirots praktijk (1949)
1924 - The Man in the Brown Suit, De man in het bruine pak (1931)
1924 - The Road of Dreams - Gedichten
1925 - The Secret of Chimneys, Het geheim van de zeven schoorstenen (1938), Het mysterieuze manuscript (1974)
1926 - The Murder of Roger Ackroyd, De moord op Roger Ackroyd (1927)
1927 - The Big Four, De grote vier (1931)
1928 - The Mystery of the Blue Train, Het geheim van den "train bleu" (1929), Het geheim van de blauwe trein (1969)
1929 - The Seven Dials Mystery, Het geheim van de zeven wijzerplaten (1931), De zeven wijzerplaten (1967)
1929 - Partners in Crime (korte verhalen), De wrekers (1930), Deelgenoten in de misdaad (1974)

1930-1939:
1930 - The Mysterious Mr Quin (korte verhalen), De geheimzinnige Mr. Quin (1934)
1930 - The Murder at the Vicarage, Moord in de pastorie (1959)
1930 - Giant's Bread (als Mary Westmacott)
1931 - The Sittaford Mystery (in VS: The Murder at the Hazelmoor), Duister Sittaford (1932), Het mysterie van Sittaford (1976)
1931 - The Floating Admiral, Dood van de admiraal
1932 - Peril at End House, Moord onder vuurwerk (1951)
1932 - The Thirteen Problems (in VS: The Tuesday Club Murders), Miss Marple en haar dertien problemen (1956), Miss Marple en haar 13 problemen (1973)
1933 - Lord Edgware Dies (in VS: Thirteen at Dinner), Lord Edgware sterft (1934)
1933 - The Hound of Death and Other Stories (korte verhalen)
1934 - Murder on the Orient Express (in VS: Murder in the Calais Coach) De ingesneeuwde slaapwagon (1937), Moord in de Orient-Expres (1959)
1934 - The Listerdale Mystery (korte verhalen), Het Listerdale mysterie (1934)
1934 - Why Didn't They Ask Evans? (in VS: The Boomerand Clue), Waarom Evans niet? (1964)
1934 - Parker Pyne Investigates (in VS: Mr Parker Pyne, Detective), Het gelukskantoor (1936), De man die geluk bracht (1964), Mr. Parker Pyne, detective (1988), Mr. Parker Pyne (1992)
1934 - Unfinished Portrait (als Mary Westmacott) Onvoltooid Portret
1935 - Three Act Tragedy (in VS: Murder in Three Acts), Drama in drie bedrijven (1935)
1935 - Death in the Clouds (in VS: Death in the Air), Poirots vliegtocht (1936), Moord in het vliegtuig (1965)
1936 - The ABC Murders, Het A.B.C.-mysterie (1936)
1936 - Murder in Mesopotamia, Moord in Mesopotamië (1954)
1936 - Cards on the Table, Poirot speelt bridge (1937)
1937 - Murder in the Mews (in VS: Dead Man's Mirror) (1937, korte verhalen) Driehoek op Rhodos (1956)
1937 - Dumb Witness (in VS: Poirot Loses a Client / Mystery at Littlegreen House / Murder at Littlegreen House), Brief van een dode (1951)
1937 - Death on the Nile, Moord op de Nijl (1954)
1938 - Appointment with Death, Ontmoeting met den dood (1939), Dood van een huistiran (1965)
1938 - Hercule Poirot's Christmas (in VS: Murder for Christmas / A Holiday for Murder) Kerst-tragedie (1941), Kerstmis van Poirot (1963)
1939 - Murder is Easy (in VS: Easy to Kill) (1939), Is moord kinderspel? (1941), Moord is kinderspel (1964)
1939 - The Regatta Mystery (1939, korte verhalen, niet in VK)
1939 - Ten Little Niggers (of: And Then There Were None) (in VS: And Then There Were None / Ten Little Indians / The Nursery Rhyme Murders) (1939), Tien kleine negertjes (1948), En toen waren er nog maar... (2004)

1940-1949:
1940 - Sad Cypress, Schuldig in eigen ogen (1951)
1940 - One, Two, Buckle My Shoe (in VS: The Patriotic Murders / An Overdose of Death), Moord in de martelstoel (1950)
1941 - Evil Under the Sun, Kwaad onder de zon (1947), Overal is de duivel (1948)
1941 - N Or M?, N of M? (1950)
1942 - The Body in the Library, Dood van een danseres (1949), Moord in de bibliotheek (1966)
1943 - Five Little Pigs (in VS: Murder in Retrospect), Vijf kleine biggetjes (1949)
1943 - The Moving Finger, De giftige pen (1949)
1944 - Towards Zero (in VS: Come and be Hanged), De moordenaar droeg blauw (1948)
1944 - Absent in the Spring (als Mary Westmacott)
1945 - Death Comes as the End, En het einde is de dood (1954)
1945 - Sparkling Cyanide (in VS: Remembered Death), Bruisende drank (1950), Sprankelend blauwzuur (1976)
1946 - Poirot Knows the Murderer (korte verhalen)
1946 - Poirot Lends a Hand (korte verhalen) - Poirot/Pyne - AC
1946 - Come Tell Me How You Live - Memoires
1946 - The Hollow (in VS: Murder After Hours), De laagte (1948)
1947 - The Labours of Hercules (in VS: The Labors of Hercules) (korte verhalen), De werken van Hercules (1952)
1948 - The Rose and the Yew Tree (Mary Westmacott)
1948 - Taken at the Flood (in VS: There is a Tide), De moordenaar waagt een gokje (1957), De moordenaar waagt een gok (1976)
1948 - The Witness for the Prosecution (of: Witness for the Prosecution) (korte verhalen), Getuige a Charge (1958)
1949 - Crooked House, Het kromme huis (1962)

1950-1959:
1950 - Three Blind Mice and Other Stories (ook: The Mousetrap and Other Stories) (korte verhalen), De Muizenval
1950 - A Murder is Announced, Wie adverteert een moord! (1951)
1951 - They Came to Baghdad, Rally naar Bagdad (1952)
1951 - The Under Dog and Other Stories (korte verhalen)
1952 - Mrs McGinty's Dead (in VS ook: Blood Will Tell), Poirot komt terug (1952)
1952 - They Do It With Mirrors (in VS: Murder With Mirrors), Een goochelaarstruc (1953)
1952 - A Daughter's Daughter (als Mary Westmacott)
1953 - After the Funeral (in VS: Funerals are Fatal), Na de begrafenis (1953)
1953 - A Pocket Full of Rye, Een handvol rogge (1954)
1954 - Destination Unknown (in VS: So Many Steps of Death), Met onbekende bestemming (1955)
1955 - Hickory Dickory Dock (in VS: Hickory Dickory Death), Moord in het studentenhuis (1956)
1956 - Dead Man's Folly, Zoek de moordenaar (1957)
1956 - The Burden (als Mary Westmacott)
1957 - 4.50 from Paddington (in VS: What Mrs McGillicuddy Saw!), Trein 16.50 (1958)
1958 - Ordeal by Innocence, Doem der verdenking (1974)
1959 - Cat Among the Pigeons, Een kat tussen de duiven (1960)

1960-1969:
1960 - The Adventure of the Christmas Pudding and a Selection of Entrees (korte verhalen)
1961 - Double Sin and Other Stories (korte verhalen)
1961 - Thirteen for Luck! (VS: 1961, VK: 1966, korte verhalen)
1961 - The Pale Horse, Het vale paard (1962)
1962 - The Mirror Crack'd from Side to Side (in VS: The Mirror Crack'd) (1962), De spiegel barstte (1965)
1963 - The Clocks, De vier klokken (1965)
1964 - A Caribbean Mystery, Miss Marple met vakantie (1965)
1965 - Surprise! Surprise! (korte verhalen)
1965 - At Bertram's Hotel, In hotel Bertram (1966)
1965 - Star Over Bethlehem and Other Stories - Gedichten, Ster boven Bethlehem (1994)
1966 - Thirteen Clues for Miss Marple (korte verhalen)
1966 - Third Girl, Het derde meisje (1967)
1966 - Endless Night, De eindeloze nacht (1968)
1968 - By the Pricking of My Thumbs, De pop in de schoorsteen (1969)
1969 - Hallowe'en Party, De versierde bezemsteel (1970)

1970-1979:
1970 - Passenger to Frankfurt, Passagier voor Frankfurt (1970)
1971 - The Golden Ball and Other Stories (korte verhalen) AC
1971 - Nemesis, De wraakgodin (1971)
1972 - Elephants Can Remember, Een olifant vergeet niet gauw (1972)
1973 - Poems (1973) - Gedichten
1973 - Postern of Fate, Moord in de bibliotheek (1973)
1974 - Poirot's Early Cases (in VS: Hercule Poirot's Early Cases) (korte verhalen)
1975 - Curtain: Poirot's Last Case (in VS: Curtain), Het doek valt (1975)
1976 - Sleeping Murder, Moord uit het verleden (1975)
1977 - An Autobiography - Memoires
1979 - Miss Marple's Final Cases and Two Other Stories (korte verhalen)

1980-1989:
1983 - The Scoop and Behind the Screen

1990-1999:
1991 - Problem at Pollensa Bay and Other Stories (korte verhalen, niet in VS)
1997 - While the Light Lasts (korte verhalen), Zolang het licht is (1998)
1997 - The Harlequin Tea Set (korte verhalen)

Deel op:

Deel op Facebook Facebook Deel op Twitter Twitter
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:45

Re: Agatha Christie

Death on the Nile

Afbeelding Afbeelding

Poirot hoort toevallig hoe twee mensen plannen maken voor een huwelijksreis naar Egypte. Als hij een paar maanden later een bootreis maakt over de Nijl, ontmoet hij ze daar.
De man is inderdaad op huwelijksreis, maar met een andere vrouw. En het meisje is er ook... Alleen!
De situatie bevalt Poirot helemaal niet. Maar wat kan hij anders doen dan afwachten wat er gebeuren zal?
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:45

Re: Agatha Christie

Murder on the Orient Express

Afbeelding

Hercule Poirot reist met de Oriënt-expres vanaf Istanbul door Europa. Onderweg vindt een gruwelijke moord plaats en zijn hulp blijkt hard nodig. Dan sneeuwt de trein in en wordt de situatie van zijn mede-passagiers steeds benauwder.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:46

Re: Agatha Christie

A Murder is Announced

Afbeelding

In een Engels dorp wordt door middel van een advertentie in de dorpskrant een moord aangekondigd. De plaats staat erbij, en ook de tijd: vrijdagavond om half zeven. Hoewel de meeste dorpsbewoners denken dat het om een grap gaat, zijn er die vrijdag toch heel wat mensen op de been om te kijken wat er gaat gebeuren.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:46

Re: Agatha Christie

Ten Little Niggers / And Then There Were None

Afbeelding

In een afgelegen huis op een eiland zijn tien mensen uitgenodigd door een gastheer die zelf niet verschijnt. Ze zijn volledig van de buitenwereld afgesloten en aangewezen op elkaars gezelschap. Dan wordt er een van hen vermoord… En nog een… En nog een…
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:47

Re: Agatha Christie

Evil under the Sun

Afbeelding Afbeelding

De ontspannen vakantiesfeer van hotel 'De vrolijke zeerover' wordt ruw verstoord door de moord op Arlena Stuart, een beeldschone en - naar men zegt - gevaarlijke vrouw. Heel wat hotelgasten blijken een motief voor de moord te hebben, wat het werk van de politie niet gemakkelijker maakt. Gelukkig logeert de beroemde Hercule Poirot ook in het hotel en doordat hij zijn medegasten goed bestudeerd heeft weet hij de dader aan te wijzen.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:47

Re: Agatha Christie

Dead Man's Folly

Afbeelding

De detectiveschrijfster Ariadne Oliver moet voor een feest op een Engels landhuis een 'Jacht op de moordenaar' organiseren. Ze vraagt Hercule Poirot of hij ook wil komen, zogenaamd als extra attractie, maar in werkelijkheid omdat Ariadne ervan overtuigd is dat er gevaar dreigt.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:48

Re: Agatha Christie

The Mirror Cracked

Afbeelding

Net als al haar dorpsgenoten vindt Miss Marple het reuze spannend als de beroemde filmster Marina Gregg in het dorp komt wonen. Maar dan wordt een van Marina's vurigste bewonderaarsters vergiftigd. En omdat de politie ervan uitgaat dat het vergif voor Marina zelf bedoeld was (en dat de moordenaar het niet bij één poging zal laten) wordt er niemand meer bij haar toegelaten. Behalve Miss Marple...
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:48

Re: Agatha Christie

Hickory Dickory Dock

Afbeelding

In het studentenhuis van mevrouw Hubbard, de zuster van Poirots secretaresse, wordt gestolen. Er verdwijnen ringen, een armband en oorbellen, maar ook gloeilampen, een rugzak, en een stethoscoop. Poirot weet de diefstal van de sieraden heel snel op te lossen. Maar wie nam al die andere dingen weg? Als Poirot probeert ook dat te ontdekken wordt de dief wanhopig. Hij probeert zijn sporen uit te wissen door een moord.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:49

Re: Agatha Christie

The Big Four

Afbeelding

Hercule Poirot heeft dit keer niet één zaak, maar moet de grootse plannen van víer schurken zien te stoppen. Een Amerikaanse zakenman, een Franse nucleaire wetenschapper, een Britse moordenaar en een Chinees genie geven Hercule Poirot en zijn tweelingbroer Achille Poirot heel wat kopzorgen.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:49

Re: Agatha Christie

Sparkling Cyanide

Afbeelding

Tijdens haar eigen verjaardagsfeestje overleed Rosemary, de jonge echtgenote van George Barton, na het drinken van een glas vergiftigde champagne. Zelfmoord, volgens de politie. Maar een jaar later sterft er weer iemand op precies dezelfde manier. Er blijkt een geraffineerde moordenaar aan het werk te zijn.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:50

Re: Agatha Christie

Curtain

Afbeelding

De laatste moordzaak van Poirot speelt, net als haar allereerste detective, op het landgoed Styles. Poirot is nu een oude man in een rolstoel. Maar dat betekent niet, dat hij machteloos toeziet, als een geraffineerde misdadiger ongestraft zijn gang denkt te kunnen gaan.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:50

Re: Agatha Christie

Death Comes as the End

Afbeelding

In het gezin van Imhotep de Dodenpriester doet de mooie Nofret haar intrede. Imhotep zelf is blij met zijn jonge bijvrouw, maar voor zijn familieleden is ze een bedreiging. Haar komst leidt tot jaloezie, ruzie, haat en, uiteindelijk, ook tot moord.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:51

Re: Agatha Christie

The Clocks

Afbeelding

Een meisje van een uitzendbureau wordt voor wat tikwerk op een bepaald adres ontboden. Als ze daar aankomt, vindt ze een dode man, een blinde dame en een grote hoeveelheid klokken. Het is het begin van een zaak die zo vreemd en ingewikkeld is, dat de politie er niet uitkomt. Maar pas als er nog een dode valt, besluit men Hercule Poirot om raad te vragen.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:51

Re: Agatha Christie

The Pale Horse

Afbeelding

Pastoor Gorman, op weg naar een stervende vrouw, wordt op straat neergeslagen. De politie vindt op hem een lijstje met namen van mensen die bijna allemaal zijn gestorven. Achter twee namen staat een vraagteken - misschien toekomstige slachtoffers?
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:52

Re: Agatha Christie

N or M?

Afbeelding

Tommy en Tuppence Beresford hebben in hun jonge jaren allebei bij de Britse geheime dienst gewerkt. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, vrezen ze dat hun leeftijd hen parten zal spelen bij het krijgen van opdrachten, maar al snel krijgt Tommy een belangrijke missie: het opsporen van de leiders van 'de 5e kolonne'.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 7630

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 18:10

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 01:53

Re: Agatha Christie

The ABC Murders

Afbeelding

Poirot ontvangt een brief waarin wordt aangekondigd dat er op 21 juni in het plaatsje Andover iets gaat gebeuren. Eerst denkt hij aan een grap, maar dan wordt op de aangekondigde datum en plaats iemand vermoord. Er komt een tweede brief, waarin een moord op 25 juli wordt voorspeld. En nu weet Poirot dat het bittere ernst is. Maar hoe kan hij voorkomen dat er nog iemand sterft?
Gebruikers-avatar

Oprichter & Beheerder

Berichten: 8352

Geregistreerd: Za 20 Mrt 2010, 21:34

Woonplaats: Lectomunda

Bericht Wo 24 Mrt 2010, 02:31

Re: Agatha Christie

De titels van Agatha Christie die ik momenteel heb zijn:

Trein 16:50
Moord in de Pastorie
Wie adverteert een moord!
De versierde bezemsteel
Het mysterie van Sittaford
Het vale paard
Moord in de Oriënt-Expres
Tien Kleine Negertjes
De eindeloze nacht
Het wespennest
If you don't stand for something, you will fall for anything.
Make it count.
Gebruikers-avatar

Forumveroveraar

Berichten: 292

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 20:50

Bericht Di 13 Apr 2010, 14:43

Re: Agatha Christie

Jammer dat die pockets uitverkocht zijn want ik heb er een aantal maar ooit wil ik ze allemaal :roll:
Duisternis kan geen duisternis laten verdwijnen, dat kan alleen het licht.
Haat kan geen haat verdrijven, dat kan alleen de liefde.

Forumlegende

Berichten: 1412

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 22:12

Bericht Di 13 Apr 2010, 15:20

Re: Agatha Christie

Ik vind de meeste Agatha Christies heerlijk om te lezen! Ik heb een aardig aantal Vijflingen. Een Vijfling is een soort omnibus met 2 boeken en 3 verhalen daarin.

Mijn grote favoriet is Hercule Poirot!
Misschien aardig om te weten, maar er bestaat een heuse biografie van Hercule Poirot! Geschreven door Anne Hart. Een heel leuk boekje!

Ook de reclameslogan van vroeger vind ik heel leuk;
A Christie for Christmas!
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 1895

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 20:47

Bericht Di 13 Apr 2010, 15:32

Re: Agatha Christie

Ik heb hier nog één boekje liggen en die ligt nog steeds ongelezen. Het lijkt me wel leuk om te lezen, maar ik ben eerst nog met andere boeken bezig
Killing the inside, breaking through the outside. Just knowing what is real...
Gebruikers-avatar

Forumveroveraar

Berichten: 292

Geregistreerd: Zo 21 Mrt 2010, 20:50

Bericht Di 13 Apr 2010, 16:48

Re: Agatha Christie

Ik heb laatst een omnibus gekocht.
Duisternis kan geen duisternis laten verdwijnen, dat kan alleen het licht.
Haat kan geen haat verdrijven, dat kan alleen de liefde.
Gebruikers-avatar

Forumlegende

Berichten: 2637

Geregistreerd: Ma 22 Mrt 2010, 22:00

Bericht Za 17 Apr 2010, 16:47

Re: Agatha Christie

Ik heb er ontzettend veel, allemaal ongelezen nog
Na beminnen is boeken verzamelen de opwindendste sport.

Terug naar Thrillers: Internationale auteurs op een rij

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software Change colors.
Vertaald door phpBBservice.nl.